Business Internaţional

Racheta balistica nord-coreeană Hwasong-15, dezvoltată cu o tehnologie nouă - armata sud-coreeană

Racheta balistica nord-coreeană Hwasong-15, dezvoltată...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

30.11.2017, 07:05 111

Evaluarea vine în contextul în care agenţia de presă de la Phenian a publicat fotografii cu noua rachetă balistică intercontinentală, care prezintă o formă diferită a vârfului în comparaţie cu versiunea precedentă, Hwasong-14.

"Din evaluările noastre iniţiale, Hwasong-15 este un nou prototip. Există diferenţe clare în privinţa aspectului focosului din Hwasong-15, a părţii de legătură dintre primul şi al doilea segment (al rachetei) şi a dimensiunii generale. Partea frontală a rachetei Hwasong-15 este rotundă şi relativ turtită, în timp ce în cazul Hwasong-14 este ascuţită", a declarat colonelul Roh Jae-Cheon, purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei sud-coreene.

Noua rachetă balistică nord-coreeană a fost prezentată pe un transportor lansator cu câte nouă roţi pe fiecare parte, indicând faptul că racheta este mai lungă decât Hwasong-14, care se afla pe un dispozitiv cu câte opt roţi pe fiecare parte.

Presa de la Phenian a distribuit zeci de fotografii de la momentul lansării dispozitivului balistic, inclusiv cu liderul Kim Jong-Un care ar fi asistat personal activităţile de lansare. Într-una dintre fotografii, preşedintele nord-coreean este înfăţişat cum strânge pumnul drept, în timp ce monitorizează datele de zbor pe un ecran, iar în spatele lui Kim Jong-Un se află trei cadre militare.

Coreea de Nord a anunţat, miercuri, că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii. Racheta ar fi atins o altitudine de aproximativ 4.475 de kilometri - de peste zece ori mai mare decât cea a Staţiei Spaţiale Internaţionale - şi ar fi parcurs o distanţă de 950 de kilometri, în 53 de minute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO