Business Internaţional

Radiaţiile de la reactoarele nucleare avariate de la Fukushima ating un nivel record

Radiaţiile de la reactoarele nucleare avariate de la Fukushima ating un nivel record

Autor: Mediafax

01.08.2011, 17:08 377

Un nivel-record de radiaţii a fost înregistrat între clădirilecelor două reactoare avariate ale centralei nucleare de laFukushima, a anunţat luni compania Tokyo Electric Power (TEPCO),care gestionează centrala avariată de cutremurul urmat de untsunami, la 11 martie.

Potrivit TEPCO, nivelul de radiaţii atinge cel puţin zecesieverţi pe oră, în apropierea molozului strâns între reactoarele 1şi 2 ale acestei centrale avariate de puternicul cutremur urmat deun tsunami uriaş care a devastat nord-estul Japoniei, în urmă cuaproape cinci luni.

Cel mai ridicat nivel anterior de radiaţii din incinta centraleiFukushima Daiichi a fost înregistrat la 3 iunie. Acesta era de treipână la patru sieverţi pe oră, în interiorul reactorului numărulunu.

"Efectuăm, în continuare, verificări asupra cauzei unor asemeneaniveluri ridicate de radioactivitate", a explicat un purtător decuvânt al TEPCO.

Guvernul şi TEPCO prevăd, în continuare, să stabilizeze situaţiade la Fukushima, făcând eforturi să aducă reactoarele către o starenumită de "oprire la rece", până în ianuarie. De la accident, auavut loc diferite acţiuni, pentru coborârea progresivă atemperaturii combustibilului, mai ales cu ajutorul unui sistem decirculare a apei de răcire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO