Business Internaţional

Radu Colfescu, DerTour România: ”Falimentul Thomas Cook este un mare şoc. Este prea devreme să ne dăm seama ce impact va avea asupra pieţei de turism din România”

Radu Colfescu, DerTour România: ”Falimentul Thomas...

Autor: Ramona Cornea

23.09.2019, 15:23 1032

Thomas Cook, cea mai veche agentie de turism din lume, cu o istorie de 178 de ani, a intrat în faliment. Falimentul Thomas Cook a dat startul celui mai mare proces de repatriere pe timp de pace din istoria modernă a Marii Britanii prin care peste 150.000 de turişti vor fi aduşi acasă.

”Falimentul Thomas Cook este un mare şoc pentru turismul mondial. Este mult prea devreme să ne dăm seama ce impact va avea falimentul Thomas Cook asupra pieţei de turim din România. Impactul va fi mare la nivel mondial. Rămâne să vedem cum va afecta turiştii din România şi, în special, agenţiile de turism din România care au contract cu agenţiile din grupul Thomas Cook. Noroc că s-a întâmplat la finalul sezonului pentru că altfel numărul celor care ar fi trebuit să se întoarcă ar fi fost mult mai mare”, a declarat Radu Colfescu, managing director al turoperatorului DerTour România.

Viitorul a 21.000 de angajaţi ai agenţiei rămâne incert, potrivit The Guardian.

Grupul britanic trebuia să găsească 200 milioane de lire pentru a-şi mulţumi creditorii.

În urmă cu trei săptămâni, compania îşi asigurase un pachet de salvare, de 900 milioane lire, fonduri acoperite în mare parte de grupul chinez Fosun, dar şi de bănci şi fonduri de investiţii. Finanţarea ar fi şters împrumurile de 1,7 miliarde lire contractate de Thomas Cook şi se treacă peste perioada de iarnă, când numărul de rezervări scade.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO