Business Internaţional

Rafael Nadal: „A fost unul dintre cele mai emoţionante meciuri din cariera mea"

Rafael Nadal: „A fost unul dintre cele mai emoţionante...

Autor: Rafael Hekman

30.01.2022, 17:54 85

Rafael Nadal a scris din nou istorie în tenisul mondial, revenit de la un handicap de două seturi la zero, cucerind cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam la Australian Open. Spaniolul a declarat la final că a unul dintre cele mai emoţionante meciuri ale carierei sale.

Rod Laver Arena a fost gazda finalei în care legendarul spaniol părea a fi fost învins de Daniil Medvedev, după primele două seturi. Nu a fost să fie, pentru rus, al şaselea favorit al turneului demonstrându-şi mentalitatea caracteristică în meciurile mari, depăşindu-l pe rus cu 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5, în uralele unei mulţimi entuziaste, la Melbourne.

Nadal, în vârstă de 35 de ani, care a mai cucerit trofeul la Melbourne în 2009, a devenit al doilea jucător din Era Open, alături de Djokovic, care a câştigat fiecare dintre cele patru turnee majore de cel puţin două ori.

„A fost unul dintre cele mai emoţionante meciuri din cariera mea", a declarat Nadal în timpul ceremoniei de decernare a trofeului. „Să împart terenul cu Daniil a fost pur şi simplu o onoare. Este uimitor. Ca să fiu sincer, în urmă cu o lună şi jumătate nu eram sigur că sunt capabil să revin în circuit jucând din nou tenis. Dar astăzi mă aflu aici, în faţa tuturor, cu acest trofeu în faţa mea. Sunteţi pur şi simplu uimitori, vă mulţumesc foarte mult."

Într-un meci de înaltă calitate şi fizic, care a avut fluctuaţii, un Nadal plin de energie şi-a arătat spiritul de luptă pentru a pune apă la moară în faţa unei prestaţii încinse a lui Medvedev. Cu spatele la zid după setul al doilea, mentalitatea de campion a lui Nadal a strălucit când a început să lovească prin Medvedev cu mai mult succes, într-o prestaţie brutală, cu lovituri grele, pentru a pune masa la fileu. Nadal a revenit de la 2-3, 0/40 la serviciu în setul al treilea pentru a schimba dinamica meciului şi a obţinut victoria pe serviciu la a doua încercare în decisiv.

Nadal îl conduce acum pe Medvedev cu 4-1 în confruntările directe, aceasta fiind a doua lor întâlnire într-o finală de Grand Slam. La US Open, în 2019, Medvedev a revenit de la două seturi la zero, înainte ca Nadal să se impună în decisiv, într-o partidă epică la Flushing Meadows.

„Faptul că am avut parte de sprijinul uriaş pe care l-am primit în ultimele trei săptămâni va rămâne în inima mea pentru tot restul vieţii mele, aşa că vă mulţumesc foarte mult", a adăugat Nadal.

După Citi Open din august anul trecut, fostul număr 1 mondial nu a mai concurat în restul anului din cauza unei accidentări la piciorul stâng. Acesta a fost al doilea turneu al său de atunci. Dar spaniolul a jucat ca şi cum nu ar fi fost niciodată plecat din Australia, victoria sa în faţa rusului extinzându-i recordul perfect din 2022 la 10-0.

Jucătorul de 35 de ani, care a obţinut al 89-lea său titlu la nivel de turneu la Melbourne Summer Set la începutul acestei luni, a fost testat la limită în drumul spre finală, trecând greu de Denis Shapovalov în cinci seturi, în sferturile de finală, înainte de a-l învinge pe italianul Matteo Berrettini, al şaptelea favorit, în semifinale. Cu toate acestea, el a păstrat suficient combustibil pentru a se lupta o ultimă dată cu Medvedev şi a obţine victoria.

„Greu de vorbit după ce am jucat cinci ore şi 30 de minute şi am pierdut, dar vreau să-l felicit pe Rafa, pentru că ceea ce a făcut astăzi, am fost uimit", a declarat Medvedev. „După meci l-am întrebat: Eşti obosit?, pentru că a fost o nebunie. Şi-a ridicat nivelul de joc după primele două seturi, pentru a obţine al 21-lea titlu de Grand Slam. Eşti un campion uimitor, a fost incredibil", a spus şi rusul Daniil Medvedev, la ceremonia de decernare a trofeului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO