Business Internaţional

Raiffeisen Bank nu are de gând să părăsească Ungaria

Raiffeisen Bank nu are de gând să părăsească Ungaria

Autor: Daniela Stoican

23.09.2014, 00:00 662
Banca austriacă Raiffeisen Bank nu intenţionează să iasă de pe piaţa ungară, a declarat directorul executiv al Raiffeisen Bank Ungaria Heinz Wiedner pentru cotidianul maghiar Napi Gazdasag. CEO-ul a spus că subsidiara maghiară a fost profitabilă pe toate segmentele de business în primul semes­tru al anului, dar a suferit pierderi importante din cauza provizioanelor pe care a trebuit să le constituie în aşteptarea măsurilor pe care le va impune guvernul pentru împrumutu­rile în valută ale populaţiei. Guvernul intenţionea­ză să convertească împrumuturile în monedă străină în forinţi anul viitor. „Obiectivul nostru cheie rămâne ca operaţiunile noastre să redevină profitabile”, a declarat CEO-ul, adăugând că din punctul său de vedere acest lucru poate fi obţinut până în 2016 „dacă lucrurile rămân cum sunt în prezent”. În ceea ce priveşte sentinţele de primă instanţă în procesele intentate de bănci împotriva statului în legătură cu legislaţia privind reducerea datoriilor clienţilor, Wiedner spune că nu sunt prea multe motive de optimism, dar că banca a acţionat mereu în conformitate cu legislaţia în vigoare. 

Ungaria urmează să treacă prin parlament legislaţie care va obliga băncile să compenseze clienţii individuali pentru modificările unilaterale aduse de bănci contractelor de credit pe parcursul desfăşurării acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO