Business Internaţional

Raptor F-22, avioane de vânătoare americane invizibile pe radar, ar putea fi mobilizate în Europa

Raptor F-22, avioane de vânătoare americane invizibile...

Autor: Iuliana Enache

16.06.2015, 14:41 357

"Cea mai mare ameninţare la care mă gândesc este ce se întâmplă în Rusia. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care sunt aici", a declarat James la Paris.

Rusia şi-a multiplicat zborurile la frontierele cu ţările europene, pe fondul creşterii tensiunilor cu Occidentul după anexarea Crimeei, dar a negat că operaţiunile sale militare sunt ameninţătoare.

Forţele aeriene americane şi-au multiplicat patrulele aeriene în ţările baltice şi au adus bombardiere B-2 invizibile pe radar şi B-52 în Marea Britanie, în efortul de a-şi demonstra puterea militară în Europa.

"Planul la acest moment este să creştem nivelul rotaţiilor", a declarat ea, avioanele F-22 fiind printre echipamentele care ar putea veni în Europa.

La acest sfârşit de săptămână, New York Times a relatat că Pentagonul intenţionează să staţioneze armament greu, între care tancuri, precum şi 5.000 de militari în câteva state est-europene, între care şi România, şi în ţările baltice.

Propunerea, în cazul în care va fi aprobată, va marca o premieră de la sfârşitul Războiului Rece, fiind prima dată când Statele Unite ar staţiona echipament militar greu într-un nou stat membru NATO din Europa de Est care a făcut parte din sfera de influenţă a Uniunii Sovietice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO