Business Internaţional

Răspunsul unui hotel de lux din Dublin după ce un influencer de pe social media a cerut să se cazeze gratuit a ajuns viral. „Ai nevoie de mult tupeu să ceri să stai gratis doar pentru că esti influencer”

Răspunsul unui hotel de lux din Dublin după ce un...

Autor: Alex Ciutacu

19.01.2018, 16:58 33928
Un hotel de lux din Dublin, Irlanda a interzis accesul vedetelor de pe YouTube şi Instagram, după ce unui influencer de 22 de ani i-a fost refuzată propunerea de a primi cazare gratuită timp de cinci nopţi, iar aceasta a încercat să pornească un scandal în social media la primirea răspunsului, potrivit The Independent.

Problema a început când Elle Darby, influencer din Marea Britanie, cu 87.000 de urmăritori pe YouTube şi 76.000 de urmăritori pe Instagram,  l-a contactat pe proprietarul hotelului de lux The White Moose Cafe, Paul Stenson, întrebându-l dacă este interesat de o „posibilă colaborare”.

„Sunt un influencer în domeniile lifestyle, frumuseţe şi călătorie. Eu şi iubitul meu plănuim să venim în Dublin pentru un weekend să sărbătorim Valentine s Day mai devreme, în perioada 8-12 februarie. În timp căutam locuri de cazare, am găsit hotelul dumneavoastră impresionant şi mi-ar plăcea să îl promovez în postările mele pentru a vă ajuta să aveţi un trafic mai mare, în schimbul cazării gratuite”, a transmis influencerul prin e-mailul trimis către hotel.

În încheierea mesajului, Darby a menţionat că a organizat o colaborare similară cu hotelul Universal Orlando din Florina şi că „a fost incredibil de util pentru ei!”.

Argumentul proprietarului a determinat-o pe Elle Darby să izbucnească împotriva acestuia.

„Dragă Influencer, îţi mulţumesc pentru e-mailul tău. Îţi trebuie foarte mult tupeu să trimiţi un asemenea mesaj ş...ţ Dacă îţi permit să stai aici gratuit în schimbul promovării tale, cine va plăti angajaţii care se vor ocupa de tine? Cine va plăti cameristele care îţi curăţă camera sau chelnerii care îţi servesc micul-dejun? Sau recepţionerul care te cazează? Cine va plăti electricitatea şi căldura pe care le foloseşti în timpul şederii tale? Cine îţi va spăla aşternuturile? Cine va plăti apa? Poate că ar trebui să le spun angajaţilor că vor fi promovaţi în videoclipul tău în loc să fie plătiţi? ş…ţ Pe viitor îţi recomand să te oferi să îţi plăteşti cazarea ca toţi ceilalţi, iar dacă hotelul respectiv crede că i-ai putea ajuta, poate că îţi vor oferi reduceri sau anumite avantaje. Asta ar arăta mai mult respect de sine din partea ta şi, să fim serioşi, ar fi mai puţin jenant pentru tine”, se arată în mesajul proprietarului Paul Stenson.

După acest răspuns, influnecerul a creat un videoclip în care a susţinut că a avut „doar cele mai bune intenţii” şi că nu înţelege de ce proprietarul a optat pentru postarea e-mailului primit de la ea şi că a primit de atunci foarte multe mesaje de la oameni care o desconsideră.

Ca urmare a răspunsului ei, Stenson a transmis că a luat decizia ca „toţi blogerii să primească interdicţia la hotelul şi cafeneaua lor”. De asemenea, el spune că această controversă „pune la îndoială autenticitatea marketingului efectuat de influenceri”, deoarece „ea ar fi vorbit frumos despre hotel doar în cazul în care s-ar fi cazat gratuit”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO