Business Internaţional

Răsturnare de situaţie: Celebrul ibuprofen este testat ca fiind un medicament eficient pentru tratarea simptomelor de COVID-19

Răsturnare de situaţie: Celebrul ibuprofen este testat...

Autor: Eduard Ivanovici

06.06.2020, 17:03 55455

Oamenii de ştiinţă din Londra încearcă să afle dacă un calmant obişnuit poate ajuta în vreun fel pacienţii infectaţi cu coronavirus care prezintă simptome respiratorii şi au nevoie de ventilatoare mecanice, potrivit Bloomberg.

„Având în vedere că este o boală nouă, există un număr limitat de tratamente pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Studiile clinice vor decide dacă folosirea un medicament bine-cunoscut poate fi benefică pacienţilor”, a declarat Richard Beale, profesor în cadrul unui trust al Sistemului de Asistenţă Medicală din Regatul Unit (NHS).

Un test reuşit ar marca o întoarcere totală de situaţie în ceea ce priveşte atitudinea faţă de respectivul medicament în timpul pandemiei.

Ministrul francez al sănătăţii Olivier Veran a declarat în luna martie că pacienţii infectaţi cu coronavirus ar trebui să evite medicamente antiinflamatoare precum iboprofenul pentru că le-ar putea agrava infecţia.

Utilizarea clorochinei împreună cu un antibiotic a fost promovată insistent de medicul francez Didier Raoult, specialist în boli infecţioase şi microbiologie, dar şi de lideri populişti precum preşedintele american Donald Trump şi Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, ca un medicament bun împotriva COVID-19.

Recent, Franţa a interzis utilizarea hidroxiclorochinei pentru tratarea pacienţilor care au contactat virusul de vreme ce studiile arată că nu există niciun beneficiu real, ci doar potenţiale efectele secundare periculoase, potrivit Financial Times.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO