Business Internaţional

Răsturnare de situaţie între SUA şi Rusia: Mesajul surpriză transmis de Donald Trump

Răsturnare de situaţie între SUA şi Rusia: Mesajul...

Autor: Marian Avram, Mediafax

04.04.2018, 11:04 1598

Declaraţiile preşedintelui american au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de preşedinţii Estoniei, Lituaniei şi Letoniei.

”Să te înţelegi cu Rusia este un lucru bun. Cred că pot să am o relaţie foarte bună cu Rusia şi cu preşedintele Putin şi, dacă s-ar întâmpla asta, ar fi un lucru bun. Însă există o mare posibilitate ca acest lucru să nu se întâmple”, a declarat Trump.

De asemenea, Trump a precizat că ”nimeni nu a fost la fel de dur cu Rusia” precum a fost el, subliniind faptul că a cerut insistent creşterea cheltuielilor militare pentru a îmbunătăţi capabilităţile militare americane şi că a făcut din SUA un important competitor pentru Rusia pe piaţa energiei.

”Suntem independenţi din punct de vedere energetic. Suntem exportatori de energie. Acesta nu este un lucru bun pentru Rusia. O să avem cea mai puternică armată de până acum. Nu este chiar un lucru minunat pentru Rusia”, a afirmat preşedintele SUA.

Trump a lăudat statele baltice pentru respectarea obiectivului de a aloca 2% din PIB pentru apărare, iar preşedinţii Estoniei, Lituaniei şi Letoniei şi-au exprimat încrederea în angajamentele de securitate ale Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO