Business Internaţional

Răsturnare de situaţie: Marea Britanie a devenit ţara din Europa cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19

Răsturnare de situaţie: Marea Britanie a devenit ţara...

Autor: Anamaria Cadis

06.05.2020, 08:35 1376

Marea Britanie a devenit ţara europeană cu cele mai multe decese cauzate de noul coronavirus, depăşind astfel Italia, scrie BBC, care citează cifrele prezentate de guvernul de la Londra.

De la izbucnirea pandemiei de Covid-19 şi până în prezent au fost înregistrate 29.427 de decese în Marea Britanie, a anunţat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab.

Noua cifră face ca Regatul Unit să depăşească Italia, ţara din care a pornit focarul de Covid-19 în Europa şi unde au fost înregistrate până acum 29.315 de decese.

Experţii spun, însă, că ar putea trece câteva luni până când se pot face comparaţii complete şi corecte între ţările lumii. Totuşi, statisticienii spun că Marea Britanie a atins această cifră mai repede de la izbucnirea epidemiei în ţară, decât Italia.

De asemenea, atunci când se fac comparaţii, trebuie luată în calcul şi rata de testare, Marea Britanie, care are o populaţie cu aproape 10% mai mare decât Italia, a efectuat mai puţine teste.

Vorbind în cadrul unei conferinţe de presă, Dominic Raab, a spus că cele 29.427 de vieţi pierdute au fost „o tragedie masivă” cu care ţara „nu s-a mai confruntat până acum… la această scară, în acest fel”.

Ministrul a refuzat, însă, să facă orice fel de comparaţie cu alte ţări, spunând: "Nu cred că vom obţine un verdict real cu privire la cât de bine s-au descurcat ţările în gestionarea pandemiei, decât după terminarea crizei şi mai ales până când vom obţine date internaţionale cuprinzătoare cu privire la mortalitatea cu toate cauzele acesteia".

Prof. Sir David Spiegelhalter, de la Universitatea din Cambridge, a declarat că putem fi „siguri” că toate cifrele raportate sunt „subestimate substanţial” faţă de adevăratul număr de oameni care au murit din cauza virusului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO