Business Internaţional

Rata de popularitate a lui Donald Trump atinge 49% pentru prima dată în ultimii trei ani, reuşind să se îmbunătăţească într-un moment cheie pentru câştigarea celui de-al doilea mandat

Rata de popularitate a lui Donald Trump atinge 49% pentru...

Autor: Eduard Ivanovici

01.03.2020, 21:17 608

Cota de popularitate a preşedintelui Donald Trump s-a îmbunătăţit într-un moment cheie pentru alegerile prezidenţiale de anul acesta, sporindu-i şansele de câştigare a celui de al doilea mandat, scrie The Guardian.

În timp ce Bernie Sanders a câştigat alegerile primare din statul Nevada, consolidându-şi poziţia din partea Partidului Democrat, compania americană de analiză Gallup a declarat că preşedintele în exerciţiu are în prezent o rată de aprobare de 49% şi o cotă de dezaprobare de 48%, prima dată când Trump înregistrează o rată pozitivă în ultimii trei ani.

Site-ul american FiveThirtyEight , specializat în analiza sondajelor de opinie, arată că rata de popularitate a lui Trump a crescut încă din luna septembrie, când preşedintele a fost pus sub acuzare. După ce a fost achitat de senat, Trump ar fi înregistrat o rată de popularitate de 43,3% şi 52,2% în ceea ce priveşte dezaprobarea.

„Rata de aprobare a lui Trump creşte într-un moment cum nu se poate mai bun. De obicei, preşedinţii cu rating-uri de sub 45% în această perioadă a anului pierd. Dacă istoria se repetă, atunci rata de aprobare a lui Trump ar putea creşte suficient de mult încât să devină favorit în cursa prezidenţială”, a declarat Harry Enten, analist CNN.

Săptămâna trecută, un sondaj CBS arăta că 65% dintre americani sunt de părere că Trump va câştiga într-o cursă strânsă cu un eventual candidat al Partidului Democrat. În plus, Trump are o poziţie puternică în Colegiul Electoral, ansamblul de 50 de electori care aleg preşedintele Statelor Unite. Trump a câştigat alegerile din 2016 cu ajutorul Colegiului, în ciuda faptului că Hillary Clinton a câştigat votul popular cu trei milioane de voturi mai mult decât Trump.

64% dintre proprietarii americani de business-uri mici sunt de acord cu felul în care Donald Trump conduce Statele Unite, în plus cu 8% faţă de anul trecut, potrivit CNBC.

Un procent imens (93%) de membri ai Partidului Republican îl susţin pe Donald Trump în prezent, la fel ca în trimestrul al patrulea din 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO