Business Internaţional

Rata inflaţiei a atins un nivel-record în Germania din ultimii 28 de ani, pe fondul majorării tarifelor la energie şi a preţurilor la alimente

Rata inflaţiei a atins un nivel-record în Germania din...

Autor: Mediafax

30.09.2021, 18:09 288

Rata inflaţiei a atins, în septembrie, nivelul de 4,1% în Germania, cea mai mare cotă din ultimii 28 de ani, în contextul creşterii tarifelor la energie şi preţurilor la alimente, informează publicaţia Süddeutsche Zeitung.

Oficiul federal pentru Statistici din Germania a anunţat că rata inflaţiei a fost în septembrie la nivelul de 4,1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020. Este vorba de cea mai mare valoare a inflaţiei înregistrată după anul 1993.

Inflaţia a crescut în contextul majorării tarifelor la energie cu 14,3% şi a preţurilor la produse alimentare cu 4,9%.

Banca centrală din Germania (Bundesbank) a avertizat că inflaţia ar putea depăşi nivelul de 5% până la sfârşitul anului.

Economia Germaniei este afectată de instabilitate în contextul restricţiilor antiepidemice şi al stimulentelor acordate pentru relansarea economică şi a consumului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO