Business Internaţional

Rata şomajului din Norvegia a explodat ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimele şapte decenii

Rata şomajului din Norvegia a explodat ajungând la cel...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

24.03.2020, 16:33 772

Un număr de 142.000 de norvegieni au intrat în şomaj în ultimele 7 zile, iar şocul pandemiei de coronavirus a fost exacerbat de prăbuşirea cotaţiilor la petrol, Norvegia fiind cel mai mare producător european de ţiţei.

Rata şomajului din Norvegia a crescut de peste patru ori în numai două săptămâni la 10,4%, într-un scenariu ce pare destinat să se repete în mai multe ţări de pe glob din cauza şocului economic cauzat de pandemia de coronavirus, transmite Financial Times.

Numărul şomerilor din Norvegia a sărit de la 65.000, în data de 10 martie, la 291.000, marţi, 24 martie. Norvegia este cel mai mare producător de petrol din Europa, iar prăbuşirea preţurilor internaţionale la ţiţei a contribuit la creşterea şomajului.

Rata şomajului s-a dublat efectiv în fiecare din ultimele două săptămâni cu 142.000 noi şomeri în doar ultimele şapte zile.

Aceasta este cea mai ridicată rată a şomajului în Norvegia de la al doilea război mondial", a spus Sigrun Vageng, directorul departamentului pentru muncă şi ajutor social la administraţia omonimă din Norvegia.

Coroana norvegiană s-a prăbuşit în ultimele două săptămâni la minime istorice în raport cu dolarul american şi moneda euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24