Business Internaţional

Ratingul Irlandei, redus de Standard & Poor's cu două trepte

Autor: Cojocaru Bogdan

24.11.2010, 16:17 16

Standard & Poor's a redus cu două trepte, de la "AA-" la"A", ratingul Irlandei pentru datoriile pe termen lung, cuperspectivă negativă, agenţia de evaluare financiară apreciind căsalvarea sistemului bancar naţional va creşte nevoie de creditare astatului, informează Bloomberg citat de Mediafax.

Agenţia a redus, totodată, de la "A-1+" la "A-1" ratinguldatoriilor irlandeze pe termen scurt.

"Guvernul irlandez pare hotărât să se împrumute mai mult decâtam anticipat anterior pentru a susţine financiar băncile cuprobleme", se arată într-un comunicat al Standard & Poor's.Agenţia a pus sub supreveghere, cu implicaţii negative, ratingurileirlandeze, decizia reflectând posibilitatea unei noi scăderi acalificativelor în cazul în care discuţiile referitoare la unajutor extern nu reuşesc să prevină retragerea de capital dinbănci.

Retrogradarea ratingului Irlandei riscă să amplifice reticenţape care o au investitorii faţă de obligaţiunile irlandeze, situaţiecu repercursiuni negative asupra titlurilor altor state, precumSpania.

Irlanda negociază cu Uniunea Europeană (UE) şi cu Fondul MonetarInternaţional (FMI) un program de sprijin financiar pentru sistemulbancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO