Business Internaţional

Războiul comercial: China contraatacă, Trump este criticat dur de grupurile de business americane

Războiul comercial: China contraatacă, Trump este...

Autor: Catalina Apostoiu

20.09.2018, 00:00 880

China a anunţat că va introduce noi tarife pe bunuri americane de 60 mld. $ începând cu 24 septembrie ca reacţie la decizia administraţiei americane de a impune tarife de 10% pe importuri de 200 mld. $ din China, relatează CNBC.

În acelaşi timp, în încercarea de a menţine încrederea în economie în contextul intensificării războiului comercial, premierul chinez Li Keqiang a promis o serie de politici pro-business incluzând tratamentul egal al investitorilor străini, potrivit Financial Times. Acesta a admis că ţara sa întâmpină dificultăţi în creştere în a menţine stabilă performanţa economiei, dar a insistat că Beijingul a „pregătit suficiente instrumente pentru a face faţă riscurilor şi provocărilor“, scrie CNBC.

Devalorizarea yuanului nu se va număra însă printre acestea, a adăugat oficialul chinez. În ceea ce priveşte tarifele, businessurile americane critică dur tactica preşedintelui american, caracterizând-o drept costisitoare şi contraproductivă, potrivit Financial Times. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO