Business Internaţional

Războiul comercial: China creşte taxele vamale pentru produsele din fibră optică ale Statelor Unite

Războiul comercial: China creşte taxele vamale pentru...

Autor: Tudor Ionescu, Mediafax

10.07.2018, 15:34 363

Ministerul pentru Comerţ al Chinei a anunţat, marţi, că va avea loc o creştere a taxelor vamale „anti-dumping” pentru anumite produse din fibră optică provenite din SUA. Creşterea va fi pusă în aplicare de miercuri, 11 iulie, relatează Reuters.

În momentul de faţă, cota noii taxe anti-dumping pentru dispersia fibrelor unidirecţionale importate din State variază între 33,3% şi 78,2% - un nivel foarte crescut, ţinând cont că în 2011 variaţia a fost de la 4,7% la 18,6%.

Conform site-ului Ministerul pentru Comerţ din China, printre companiile care ar putea fi afectate de creştere se numără Corning Inc, OFS Fitel, LLC and Draka Communications Americas Inc.

Aceste taxe vamale se vor suprapune unora deja existente, intrate în vigoare în două runde - una în aprilie şi una în iulie - ca măsuri de retorsiune la taxele impuse de Statele Unite. Acelea au o valoare cumulată de 84 de miliarde de dolari şi vizează produse precum automobilele, avioanele, semninţele de soia, o serie de produse derivate din aluminiu şi altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO