Business Internaţional

Războiul comercial continuă. Wilbur Ross, secretarul american pentru Comerţ: China este principala ameninţare economică şi militară în Asia

Războiul comercial continuă. Wilbur Ross, secretarul...

Autor: Alex Ciutacu

08.12.2020, 08:39 171

China nu se conformează regulilor internaţionale de comerţ şi reprezintă principala ameninţare economică şi militară din regiune, a acuzat Wilbur Ross, secretarul american responsabil pentru Comerţ, citat de CNBC.

El a declarat că 210 dintre cele 539 de sancţiuni protecţioniste sau retaliatorii impuse de americani au fost adresate Chinei. Mai mult acesta a subliniat că a doua cea mai mare economie din lume reprezintă o mare parte din „lista neagră” a SUA, cea prin care le interzice companiilor americane să facă business cu firme dintr-o anumită ţară, din motive de securitate naţională.

Sancţiunile şi măsurile retailatorii sunt impuse de cele mai multe ori asupra produselor despre care se bănuieşte că sunt vândute la preţuri care încalcă normele de concurenţă. Printre companiile chineze înscrise în „lista neagră” a americanilor se numără şi gigantul Huawei.

„China continuă să fie simultan cea mai mare piaţă potenţială, dar şi principala ameninţare militară şi economică din regiune”, a declarat Wilbur Ross, în cadrul summitului Milken Institute Asia.

Secretarul american a declarat că Parteneriatul Regional pentru Politici Economice Cuprinzătoare (n.org: Regional Comprehensive Economic Partnership), semnat de China şi alte 14 state din regiunea Asia-Pacific, nu va fi suficient pentru a aborda „cele mai sensibile chestiuni” legate de comerţ.

Printre principalele probleme pe care vor americanii să le abordeze se numără subvenţiile ridicate acordate companiilor de stat, protejarea proprietăţii intelectuale şi acces egal şi corect la piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO