Business Internaţional

Războiul comercial dintre Statele Unite şi China face victime: Analiştii anunţă că situaţia se va înrăutăţi pe burse

Războiul comercial dintre Statele Unite şi China face...

Autor: Iulian Tenchiu

02.06.2019, 07:29 1416

Bursele americane înregistrează scăderi pe fondul ameninţărilor lui Donald Trump, care susţine impunerea unor noi tarife asupra produselor chineze. Situaţia burselor se poate înrăutăţii, iar anumiţi indici, precum S&P 500, resimt deja consecinţele, avertizează Alicia Levine, un reprezentant al companiei BNY Mellon, scrie CNBC. 

“Piaţa a primit apelul de trezire pe 5 mai şi a lovit ulterior butonul de snooze, aşteptând ca taxele lui Trump să dispară exact aşa cum au aparut, printr-un tweet”a spus Levine pe Tweeter.

De atunci, stocurile au fost victimele unor scăderi semnificative, S&P 500 a scăzut cu 4%, Dow Jones a scăzut cu 3,5%, iar Nasdaq înregistrează scăderi de peste 6%.

“Cred că ne vom confrunta iniţial cu o agravare a situaţiei, înainte de o posibilă remediere a acesteia. Războiul comercial se transformă într-un război tehnologic, iar acest conflict ar putea ocupa şi mai mult timp. S-ar putea să vorbim despre un război mult mai intens, caz în care va fi şi mai dificil să se găsească o rezolvare”, a mai declarat Alicia Levine.

Pentru protejarea portofoliilor de investiţii impotriva impactului generat de acest război comercial, Levine le recomandă marilor jucători să se concentreze asupra unui segment al pieţei destul de nepopular, sănătatea şi tot ce ţine de healthcare.

“Acest sector a fost precum un câine, nimeni nu a vrut să deţină acţiuni aici, iar democraţii au căutat să introducă medicina socializată şi un singur plătitor”, a mai spus reprezentantul BNY Mellon.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO