Business Internaţional

Războiul comercial dintre SUA şi China continuă: Casa Albă critică decizia Chinei de a impune tarife pentru produsele din carne de porc şi fructe SUA

Războiul comercial dintre SUA şi China continuă: Casa...

Autor: Teodora Marinescu

03.04.2018, 00:53 179

Casa Albă a criticat luni decizia Chinei de impune tarife de 15% la fructe şi 25% la produsele din carne de porc, după ce preşedintele Donald Trump a anunţat taxe suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, relatează site-ul postului BBC.

În total, 128 de produse din SUA vor fi afectate odată cu intrarea în vigoare a noilor tarife.

Casa Albă a acuzat Beijingul că ar "deforma pieţele globale".

"Subvenţionarea Chinei şi supracapacitatea continuă reprezintă o rădăcină a crizei oţelului", a declarat purtătoarea de cuvânt Lindsay Walters.

"În loc să urmărească exporturile corecte ale Statelor Unite, China trebuie să renunţe la practicile sale, care rănesc securitatea naţională a SUA şi deformează pieţele globale", a mai adăugat aceasta.

Luna trecută, liderul de la Casa Albă a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. Administraţia Trump susţine că tarifele suplimentare vor contracara importurile ieftine, în special din China, care ar submina industria americană şi locurile de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO