Business Internaţional

Războiul din Ucraina îi dă fiori fostului şef al serviciilor secrete americane: Conflictul s-ar putea transforma într-un dezastru cu cosecinţe incalculabile pentru toată lumea

Războiul din Ucraina îi dă fiori fostului şef al...

Autor: Iulian Tenchiu

09.10.2022, 09:01 1908

Cea mai mare îngrijorare a lui David Petraeus, fost şef al CIA şi general în retragere al armatei SUA, este potenţiala escaladare a  conflictului într-un război total, care ar însemna un dezastru cu cosecinţe catastrofale pentru toată lumea, scrie CNCB.

„Cred că este normal ca cei de la conducerea SUA precum şi a ţărilor europene să facă tot posibilul pentru a evita declanşarea celui de Al Treilea Război mondial”, a spus Petraeus.

Ucraina şi Occidentul sunt ameninţate în mod constant de la Kremlin cu folosirea armelor nucleare. Incertitudinea asupra unei astfel de decizii încetinesc deciziile de la vârful Ucrainei, chiar în timp ce trupele ucrainene realizează contraofensive puternice în teritoriile anexate ilegal de Rusia.

Fostul şef CIA este de părere că factorii de decizie occidentali trebuie să fie prudenţi în privinţa propriilor acţiuni şi să se abţină de la măsuri extreme în privinţa acţiunilor militare ofensive asupra Rusiei.

„Amitiţi-vă că la început au existat acele cereri pentru sabilireai unei zone de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei. Dacă pui avioanele americane în acelaşi spaţiu cu cele ruseşti n-ai cum să te asiguri că nu vor încerca să se doboare reciproc. Asta ar însemna un război SUA-Rusia, ceea ce nu putem permite”, a mai spus fostul şef CIA.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO