Business Internaţional

Reacţia lui Elon Musk după ce a devenit cel mai bogat om din lume. Şeful Tesla ajunge la o avere de 195 de miliarde de dolari, cu 10 miliarde mai mult decât Jeff Bezos

Reacţia lui Elon Musk după ce a devenit cel mai bogat...

Autor: Eduard Ivanovici

08.01.2021, 13:58 661

Elon Musk, fondatorul şi CEO-ul Tesla, a devenit cea mai bogată persoană din lume după ce acţiunile producătorului de maşini electrice au crescut joi cu aproape 8%, transmite Bloomberg Billionaires Index.

Astfel, şeful Amazon a căzut pe locul doi în clasamentul realizat de publicaţia americană şi a ajuns la o avere de 185 de miliarde de dolari, cu 10 miliarde mai puţin decât Musk.

„Cât de ciudat. Ei bine, să ne întoarcem la treabă”, a scris Musk pe Twitter după ce a fost declarat cel mai bogat om din lume.

Tesla a avut un 2020 cât se poate de bun. Compania a depăşit Toyota, devenind astfel cel mai valoros producător auto din lume, şi a fost inclusă în indicele bursier S&P 500. Valoarea de piaţă ajunge în prezent la 773,5 miliarde de dolari, ceea ce face din Tesla a şasea cea mai mare firmă la nivel mondial.

Acţiunile au crescut anul trecut cu 740% şi au înregistrat în prima săptămână din 2021 un plus de circa 16%. De asemenea, Tesla a raportat vânzări de 499.550 de unităţi în 2020, cu doar 450 de vehicule sub ţinta de 500.000.

Averea lui Musk este dată de deţinerea a circa 20% din Tesla şi de 48% în SpaceX, dar şi de stock options de 57 de milioane de acţiuni în cadrul producătorului de vehicule.

Între timp, Amazon a avut poate cel mai bun an din istoria companiei datorită restricţiilor implementate pe fondul pandemiei, însă creşterile au fost limitate de potenţialele reglementări din SUA. În plus, Jeff Bezos a pierdut un sfert din acţiunile pe care le deţine în urma divorţului cu MacKenzie Scott din 2019.

Amazon are o capitalizare de 1.590 de miliarde de dolari, de două ori mai mult decât Tesla.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO