Business Internaţional

Reacţia presei internaţionale după calificarea Simonei Halep în sferturile Australian Open

Reacţia presei internaţionale după calificarea Simonei...

Autor: Departamentul Sport

27.01.2020, 10:51 1442

Presa internaţională a reacţionat imediat după victoria Simonei Halep de la Australian Open, în faţa lui Elise Mertens şi calificarea în sferturile turneului.

Victoria în două seturi a fost fundamentată pe un joc solid şi foarte spectaculos al jucătoarei noastre, sunt concluziile jurnaliştilor străini.

foxsport.com. ”A patra favorită, Simona Halep, şi-a continuat cursa impresionantă la Australian Open, învingând-o pe Elise Mertens cu 6-4, 6-4 pentru a avansa în sferturile de finală. Câştigătoarea celor două Grand Slam-uri părea să fi scăpat în învingătoare când a reuşit două breakuri în setul doi şi a făcut 3-0.
Dar jucătoarea din Belgia, care are cea mai bună performanţă la Grand Slam semifinala de la Melbourne Park în 2018, a revenit la un nivel înalt şi s-a ajuns la 4-4. Halep a făcut din nou break pentru 5-4 şi apoi a servit pentru victorie.” .

wta tennis: „Simona Halep a eliminat-o pe fosta semifinalistă Elise Mertens şi ajunge în sferturile de finală de la Australian Open. Halep a rezistat unui efort ferm venit din partea belgiencei, care o învinsese la ultima întâlnire directă, la Doha, şi a avansat în sferturile de finală pentru a patra oară în carieră.
Am avut în cap că ea a revenit în acel meci (n.r. de la Doha) şi mi-am spus că trebuie să fie atentă la fiecare minge, fără a renunţa deloc pentru că poate reveni puternic.” .

BBC.com: "Simona Halep a trecut peste o evoluţie solidă a jucătoarei Elise Mertens şi şi-a asigurat un loc în sferturile de finala. Finalista din 2018 a avut un break în faţă în primul set şi două în al doilea, dar si-a vazut avantajul erodat de belgianca. În orice caz, Halep a accelerat şi s-a impus într-o ora şi 37 de minute.” .

reuters.com: ”Simona Halep a trebuit să fie la cel mai bun nivel pentru a reuşi o revenire în setul secund, în meciul cu Elise Mertens. Mertens a trimis o mulţime de lovituri câştigatoare, dar a comis şi 38 de erori neforţate, în timp ce Halep a alergat după fiecare minge şi a făcut-o pe belgiancă să muncească pentru fiecare punct.” .

Simona Halep o va întâlni în sferturile de finală de la Australian Open pe Anett Kontaveit, locul 31 WTA, cea care a învins-o pe Iga Swiatek, locul 56 WTA, scor 6-7, 7-5, 7-5.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO