Business Internaţional

Noua realitate: În doar 24 de ore, peste 2 milioane de australieni au descărcat aplicaţia guvernamentală de urmărire care îi anunţă dacă au intrat în contact cu o persoană infectată, mult peste aşteptările autorităţilor

sursa foto: Profimedia

Autor: Alex Ciutacu

27.04.2020, 15:32 211

În doar 24 de ore, peste 2 milioane de australieni au descărcat aplicaţia mobilă lansată de guvern pentru a-i urmări pe cei care intră în contact cu oameni infectaţi cu COVID-19, mult peste aşteptările autorităţilor, care estimau că va dura chiar şi cinci zile pentru a ajunge la 1 milion de descărcări, potrivit FT.

Aplicaţia COVIDSafe utilizează tehnologia Bluetooth pentru a înregistra detaliile utilizatorilor care folosesc aplicaţia şi care se apropie la 1,5 metri de telefonul unui alt utilizator. Ca urmare, utilizatorii vor fi notificaţi dacă au stat mai mult de 15 minute în contact apropiat de un alt utilizator care a fost confirmat cu COVID-19.

Aplicaţia se bazează pe o tehnologie dezvoltată de guvernul din Singapore şi a declanşat preocupări legate de privacy în rândul grupurilor care militează pentru protejarea libertăţilor cetăţeneşti, precum şi criticile unor parlamentari care au spus că nu ar descărca aplicaţia.

Guvernul din Canberra a încercat să domolească aceste preocupări explicând că informaţiile din aplicaţie vor fi accesibile doar oficialilor din sănătate. Guvernul a mai spus că relaxarea timpurie a restricţiilor ar fi posibilă doar dacă aplicaţia se dovedeşte un succes.

Australia a raportat nouă cazuri noi luni, cel mai redus număr în mai mult de o lună. În total, Australia a înregistrat 6.720 de cazuri, ,dintre care 5.586 de persoane s-au vindecat. Numărul deceselor se ridică la 83 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO