Business Internaţional

Recep Erdogan avertizează că Turcia nu va ceda în faţa incursiunilor din estul Mediteranei

Recep Erdogan avertizează că Turcia nu va ceda în...

Autor: Mihai Draghici

15.08.2020, 20:48 89

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă după-amiază, că Turcia nu va ceda în faţa ameninţărilor cu sancţiuni, nici incursiunilor din estul Mării Mediterane, pe fondul tensiunilor cu Grecia şi Franţa.

"Nu vom ceda niciodată în faţa actelor de banditism în zona noastră continentală. Nu vom ceda în faţa limbajului sancţiunilor şi ameninţărilor", a afirmat Recep Tayyip Erdogan, citat de agenţia de presă Reuters.

Nava turcă Oruç Reis a iniţiat activităţi de explorare a zăcămintelor de petrol şi gaze în estul Mării Mediterane, în apropierea Insulei Creta (Grecia) şi a Republicii Cipru. Ambarcaţiunea de explorare este escortată de cinci nave militare, potrivit Ministerului turc al Apărării.

În cursul unei reuniuni organizate la solicitarea Greciei, miniştrii de Externe din ţările UE au avertizat că acţiunile Turciei "sporesc riscurile unor incidente periculoase".

În contextul tensiunilor dintre Grecia şi Turcia, Franţa a trimis două nave militare şi două avioane de vânătoare Rafale în estul Mării Mediterane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO