Business Internaţional

Recep Tayyip Erdogan va depune jurământul în Turcia şi va numi un nou cabinet

Recep Tayyip Erdogan va depune jurământul în Turcia...

Autor: Petru Mazilu

03.06.2023, 12:13 44

Recep Tayyip Erdogan va depune sâmbătă jurământul în calitate de preşedinte al Turciei, după ce a fost reales la sfârşitul săptămânii trecute. Tot sâmbătă, el va anunţa miniştrii din noul Guvern al Turciei.  

Erdogan, cel mai longeviv lider al Turciei, a obţinut un sprijin de 52,2% în turul doi al scrutinului din 28 mai. Noul parlament s-a reunit vineri, iar Erdogan îşi va începe oficial noul mandat prin depunerea jurământului sâmbătă, în jurul orei locale 15.00, în adunarea generală de la Ankara, potrivit Reuters.

Aceasta va fi urmată de o ceremonie la palatul prezidenţial, la care vor participa oficiali la nivel înalt din 78 de ţări şi organizaţii internaţionale, printre care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, premierul ungar Viktor Orban şi premierul armean Nikol Pashinyan, potrivit agenţiei de stat Anadolu.

Sâmbătă seara, Erdogan va anunţa componenţa noului Guvern.

Erdogan, în vârstă de 69 de ani, a devenit prim-ministru în 2003, după ce partidul său AK a câştigat alegerile la sfârşitul anului 2002, în urma unei grave crize economice. În 2014, el a devenit primul preşedinte al ţării ales în mod popular şi a fost ales din nou în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO