Business Internaţional

Recesiune în Marea Britanie? Economia Regatului Unit s-a contractat cu 0,3% în T3/2022. Marea Britanie a ajuns pe ultimul loc în G7 la creştere economică

Recesiune în Marea Britanie? Economia Regatului Unit s-a...

Autor: Ştefan Stan

22.12.2022, 09:43 239

Economia Marii Britanii s-a contractat mai tare decât se estimase iniţial în al treilea trimestru al acestui an, arată datele oficiale publicate joi.

Producţia economică a scăzut cu 0,3% în termeni trimestriali în trimestrul iulie-septembrie, faţă de o estimare anterioară de 0,2%, a precizat Oficiul Naţional de Statistică.

Investiţiile întreprinderilor au scăzut cu 2,5% în termeni trimestriali, faţă de o primă estimare anterioară de scădere de 0,5%.

În timp ce sectorul dominant al serviciilor a crescut cu 0,1% în trimestru, scăderile din industria prelucrătoare şi construcţii au tras în jos cifra principală a produsului intern brut.

ONS a declarat că cifrele au plasat Marea Britanie pe ultimul loc în Grupul celor şapte naţiuni în ceea ce priveşte creşterea economică trimestrială.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO