Business Internaţional

Reclamele Super Bowl costă 5 milioane de dolari şi sunt urmărite de peste 100 de milioane de oameni

Reclamele Super Bowl costă 5 milioane de dolari şi sunt...

Autor: Anca Olteanu

06.02.2017, 14:09 74

Cele mai recente ediţii Super Bowl au fost urmărite de 110-115 milioane de oameni, în acest an. Pentru cinci milioane de dolari, preţul unei reclame de 30 de secunde variază între patru-cinci cenţi pe spectator.

În mod obişnuit, reclamele în reţeaua naţională în timpul unui emisiuni populare ar putea costa între 200.000 şi 500.000 de dolari pentru un spot de 30 de secunde care ar ajunge la două-şapte milioane de privitori. Acest lucru înseamnă între opt şi zece cenţi per privitor. Reclamele video pe internet pot costa în jur de 25 de dolari pentru 1.000 de accesări, ceea ce este echivalent cu 2,5 cenţi pentru fiecare privitor, deşi agenţia de publicitate nu este sigură câtă atenţie va primi videoclipul, precizează Forbes.

Mai mult, reclamele de la Super Bowl sunt privite de mult mai mulţi oameni în afara celor 30 de secunde cât sunt difuzate.

Potrivit Forbes, în prezent, majoritatea companiilor care cumpără timp de emisie în cadrul Super Bowl pun la cale o campanie media digitală care atrage milioane de privitori. De exemplu, un videoclip publicat în 2016 pe Youtube cu titlul „Top 10 cele mai bune reclame Super Bowl 50”, a strâns peste 7,5 milioane de vizualizări.

De asemenea, reclamele Super Bowl generează foarte multe discuţii în urma difuzării. Astfel că o reclamă de succes generează profituri mai mari faţă de cele iniţiale.

În prezent, companiile cheltuiesc mai mult pentru a produce o reclamă pentru Super Bowl decât pentru o reclamă obişnuită de televiziune. Pentru o reclamă obişnuită, costurile de producţie sunt aproape egale cu costul de emisie.

Super Bowl-ul, în football-ul american profesionist, este meciul pentru campionat al Ligii Naţionale de Football (National Football League - NFL).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO