Business Internaţional

Recompensa fabuloasă oferită de SUA pentru informaţii despre grupul rus de ransomware Conti. Despre ce sumă este vorba

Recompensa fabuloasă oferită de SUA pentru informaţii...

Autor: Dorin Oancea

07.05.2022, 11:51 18

Statele Unite oferă o recompensă de până la 15 milioane de dolari pentru informaţii despre grupul Conti, specializat în ransomware, cu sediul în Rusia, care a fost acuzat de atacuri de extorcare cibernetică în întreaga lume, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

FBI estimează că peste 1.000 de victime ale grupului Conti au plătit în total peste 150 de milioane de dolari, a precizat Price într-un comunicat.

"Prin oferirea acestei recompense, Statele Unite îşi demonstrează angajamentul de a proteja potenţialele victime ale ransomware-ului din întreaga lume de exploatarea de către infractorii cibernetici", a spus el.

Recompensa cuprinde 10 milioane de dolari pentru identificarea sau localizarea liderilor grupului şi 5 milioane de dolari pentru informaţii care duc la arestarea oricărei persoane care colaborează cu Conti.

Anul trecut, FBI a declarat că grupul Conti a fost responsabil pentru atacarea a 16 reţele medicale şi de prim ajutor din Statele Unite.

Price a precizat că Conti a fost acuzat de un atac din aprilie asupra platformelor fiscale şi vamale din Costa Rica, atac care a afectat comerţul exterior al ţării din America Centrală.

În februarie, grupul Conti a promis că va ataca inamicii Kremlinului dacă aceştia vor reacţiona la invazia Rusiei în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO