Business Internaţional

Record absolut pentru BlackRock: Activele companiei au ajuns la 9.000 de miliarde de dolari în primul trimestru, stimulate de ritmul programului de vaccinare din SUA şi pachetele economice ale lui Biden

Record absolut pentru BlackRock: Activele companiei au...

Autor: Eduard Ivanovici

15.04.2021, 15:08 154

Activele deţinute de grupul american BlackRock au crescut la 9 trilioane de dolari în primul trimestru pe măsură ce pieţele de capital au continuat să crească, alimentate de ritmul de vaccinare anti-COVID-19 şi noile pachete guvernamentale de stimulare a economiei, notează Bloomberg.

Veniturile fixe au atras cele mai mare fluxuri, raportându-se astfel 60,8 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului, fiind urmate de acţiuni, cu 49,9 miliarde de dolari, a declarat cel mai puternic manager de active din lume. Per total, fluxurile nete au ajuns la un nivel record de 172 de miliarde de dolari.

„Este fantastic să vedem tot mai mulţi oameni care investesc pe termen lung şi încep să cumpere acţiuni”, spune CEO-ul companiei Larry Fink.

Veniturile nete generate de investiţiile pe termen lung, cum ar fi fondurile mutuale şi fondurile tranzacţionate la bursă, au atins 133 de miliarde de dolari până pe 31 martie. În aceeaşi perioadă de anul trecut, investitorii au înregistrat doar 18,7 miliarde de dolari, fiind limitaţi de panica provocată de pandemie.

Însă acţiunile şi-au revenit repede şi au stabilit record după record în ultimele luni. De exemplu, indicele bursier S&P a crescut cu 5,8% în T1, când preşedintele Biden a lansat planul de stimulare de 1,9 trilioane de dolari.

Astfel, BlackRock a raportat un venit net ajustat de 1,2 miliarde de dolari, sau 7,77 dolari per acţiune, depăşind estimările economiştilor intervievaţi de Bloomberg – 7,71 dolari.

În prezent, liderul de la Casa Albă se pregăteşte să lanseze un pachet de infrastructură de 2 trilioane de dolari, decizie aşteptată constant de Fink în ultimii ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO