Business Internaţional

Record în India: 25.000 de cazuri noi şi 500 de decese cauzate de Covid-19 în doar 24 de ore

Record în India: 25.000 de cazuri noi şi 500 de decese cauzate de Covid-19 în doar 24 de ore

Autor: Alex Ciutacu

09.07.2020, 12:24 220

India a înregistrat un record de 25.000 de noi infectări cu noul coronavirus în doar 24 de ore şi 500 de noi decese cauzate de Covid-19 în acelaşi interval de timp, ceea ce arată că răspândirea virusului accelerează în a doua cea mai mare ţară din Asia, potrivit FT.

După ce a impus unele dintre cele mai severe restricţii din lume la finalul lunii martie, premierul Narendra Modi a decis să relaxeze cea mai mare parte dintre restricţii, într-o încercare disperată de a salva economia.

Cu toate acestea, virusul continuă să se răspândească rapid, întrucât apar focare în oraşe noi. În acelaşi timp, virusul a afectat activitatea economică din cauza faptului că mulţi adulţi sunt speriaţi şi refuză să se întoarcă în oraşe la muncă.

Bangalore şi Hyderabad, hub-urile de tehnologie din sudul Indiei, devin noi focare de infecţii, întrucât numărul cazurilor creşte constant în ultimele săptămâni. De asemenea, New Delhi şi Mumbai au fost lovite puternic de pandemie.

Per total, India se situează pe locul trei la nivel global la numărul de cazuri, după SUA şi Brazilia, cu un total de 769.000 de cazuri. Cel puţin 21.161 de persoane au murit din cauza Covid-19, conform datelor oficiale.

Unele oraşe, precum Patna, se întorc la izolare şi reimpun restricţii severe.

Şcolile şi universităţile rămân închise în India, încă din luna martie, deşi luna iulie marchează în mod obişnuit începutul unui nou an academic pentru studenţii din India.

AFACERI DE LA ZERO