Business Internaţional

Record mondial de temperatură: Iulie 2019 a fost cea mai caldă lună înregistrată vreodată

Record mondial de temperatură: Iulie 2019 a fost cea mai...

Autor: Razvan Tupa, Mediafax

16.08.2019, 11:20 326

Iulie 2019 a fost cea mai caldă lună înregistrată vreodată de când sunt urmărite valorile temperaturilor la nevel global, a arătat joi Administraţia Naţională de Administrare Oceanică şi Atmosferică din cadrul Departamentului pentru Comerţ din Statele Unite.

Cea mai mare parte a planetei a fost afectată de temperaturi neobişnuit de ridicate în luna iulie. Temperaturile record pentru această lună a anului au micşorat calotele Arctică şi Antarctică până la cote minime istorice.

Temperatura medie globală pentru luna iulie a depăşit cu 0.95 grade Celsius media de 15.8 grade Celsius stabilită în secolul XX. Se poate spune astfel că iulie 2019 este luna cea mai caldă înregistrată vreodată în cei 140 de ani, potrivit savanţilor. Până acum nivelul cel mai înalt al temperaturii medii era calculat pentru iulie 2016, potrivit datelor comunicate de Administraţia Naţională de Administrare Oceanică şi Atmosferică din cadrul Departamentului pentru Comerţ din Statele Unite- National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Nouă dintre primele zece cele mai calde luni iulie au avut loc după 2005, ultimii cinci ani stabilind prima jumătate a clasamentului.

De altfel întreaga perioadă din ianuarie până în iulie a depăşit cu 0.95 grade Celsius media secolului XX de 13.8 grade celsius, egalând maxima record stabilită în 2017, pentru al doilea cel mai cald an înregistrat din 1880.

Datele au arătat că a fost anul cu cele mai ridicate temperaturi medii în unele părţi ale Americii de Nord şi de Sud, în Asia, Australia şi Noua Zeelandă dar şi în jumătatea sudică a Africii ca şi în unele zone din vestul Oceanului Pacific, în vestul Oceanului Indian şi al Atlanticului.

Media de acoperire a calotei glaciare antarctice a scăzut cu 4.3% sub media înregistrată în perioada 1981-2010, ajungând la un record minim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO