Business Internaţional

Reduceri de costuri post-pandemie: Jumătate din companiile londoneze iau în calcul ca angajaţii să lucreze cinci zile pe săptămână de acasă

Reduceri de costuri post-pandemie: Jumătate din companiile londoneze iau în calcul ca angajaţii să lucreze cinci zile pe săptămână de acasă

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

21.06.2021, 15:41 74

Aproape jumătate din companiile londoneze se aşteaptă ca angajaţii lor să lucreze de acasă cinci zile pe săptămână odată ce va lua sfârşit criza sanitară, iar firmele mici sunt mai predispuse la o asemenea mişcare prin comparaţie cu marile societăţi, notează Bloomberg.

Afirmaţia se bazează pe un sondaj realizat de Camera pentru Comerţ şi Industrie din Londra în care au fost incluşi 520 de lideri de business, scoţând la iveală faptul că tot mai multe firme au declarat că principala grijă a angajaţilor cu privire la întoarcerea la birou constă în contractarea coronavirusului.

În timp ce majoritatea economiştilor sunt de părere că munca în regim remote va continua într-o formă sau alta după terminarea pandemiei, datele subliniază impactul exercitat asupra spaţiului de lucru, care s-ar putea traduce printr-un număr redus de paşi în marile oraşe şi vânzări mai mici pentru businessurile care depind de întoarcerea oamenilor la birou.

Un studiu separat al reţelei de socializare pentru mediul de afaceri LinkedIn spune că peste două treimi din angajatorii britanici se aşteaptă ca stafful să revină la birou, lunea şi marţea urmând să fie cele mai aglomerate zile de muncă. Aproape jumătate dintre angajaţi vor să îşi împartă timpul între domiciliu şi birou.

„De asemenea, munca hibridă va oferi joburi oamenilor care s-au confruntat anterior cu probleme precum locaţia, diverse dizabilităţi sau responsabilităţi”, spune Janine Chamberlin, UK country manager al LinkedIn.

Aproape 6 milioane de joburi din Regatul Unit care pot fi realizate de oriunde riscă să fie externalizate către alte ţări, conform unui raport al Tony Blair Institute for Global Change, grup de cercetare fondat de fostul premier al Marii Britanii.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470