Business Internaţional

Regatul Unit recuperează teren: PIB-ul britanic a crescut cu 6,6% în luna iulie, însă rămâne departe de nivelurile de dinainte de criză

Regatul Unit recuperează teren: PIB-ul britanic a...

Autor: Eduard Ivanovici

11.09.2020, 14:08 119

Produsul intern brut (PIB) al Marii Britanii a înregistrat în iulie o creştere de 6,6% pe măsură ce economia continuă să îşi revină după declinul generat de restricţiile de circulaţie, potrivit CNBC.

Ultimele date vin în concordanţă cu estimările analiştilor Reuters, care preconizau un plus de 6,7% pentru luna iulie. În aprilie, economia ţării s-a redus cu 20%, înregistrând o creştere de 2,4% în mai şi 8,7% în iunie. Biroul Naţional de Statistică din Regatul Unit (ONS) a declarat că PIB-ul lunii iulie este cu 11,7% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ridicarea măsurilor de distanţare socială şi redeschiderea pub-urilor şi restaurantelor au rezultat într-o creştere semnificativă a activităţilor din industria ospitalităţii şi sectorul alimentar, care a înregistrat în iulie o creştere de 140,8% faţă de luna precedentă. Per total, output-ul sectorului de servicii a crescut cu 6,1%.

Totuşi, PIB-ul britanic nu îşi va reveni complet până la începutul lui 2022, spune Thomas Pugh, economist în cadrul Capital Economics.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO