Business Internaţional

Regimul nord-coreean transmite mesaje ambigue: meciuri de volei, observate într-un complex nuclear

Regimul nord-coreean transmite mesaje ambigue: meciuri de...

Autor: Mihai Draghici

20.04.2017, 15:49 164

Potrivit analiştilor Institutului 38 North, afiliat Universităţii Johns Hopkins, imagini filmate duminică din sateliţi militari au surprins meciuri de volei în trei zone ale complexului nuclear nord-coreean Punggye-ri, informează publicaţiile americane The New York Times şi The Hill.

"După aproape opt săptămâni de activităţi intense în poligonul nuclear Punggye-ri, imagini filmate prin satelit pe 16 aprilie indică diminuarea activităţilor", a transmis Insitutul 38 North.

Meciurile de volei, organizate în cursul unei crize internaţionale intense, probabil au rolul de atransmite un mesaj, apreciază experţii, în contextul în care Administraţia Donald Trump a avertizat că ar putea replica la teste nucleare nord-coreene.

"Acest lucru sugerează că activităţile nucleare au fost sistate. De asemenea, sugerează că nord-coreenii ştiu că sunt în centrul atenţiei şi că se vor relata aceste lucruri", a declarat Joseph Bermudez, un reprezentant al Institutului 38 North.

"În acest context, fie ne transmit că activităţile în acest complex au fost sistate, fie încearcă să ne inducă în eroare. Chiar nu ştim", a admis Joseph Bermudez.

Coreea de Nord a ameninţat sâmbătă Statele Unite, cu ocazia unei sărbători naţionale, că este pregătită să riposteze cu "atacuri nucleare" la orice eventuală agresiune americană, în contextul avertismentelor lansate de Administraţia Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO