Business Internaţional

Relaxare în Italia. Cinci regiuni rămân în zona portocalie

Relaxare în Italia. Cinci regiuni rămân în zona...

Autor: Andreea Tobias

30.01.2021, 09:06 69

Italia intră aproape complet, de luni, în „zona galbenă”. Cinci regiuni rămân în zona portocalie, însă nu se va putea trece în continuare dintr-o regiune în alta. 

Ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, a anunţat că în zona portocalie rămân regiunile Puglia, Sardinia , Sicilia, Umbria şi provincia

autonomă Bolzano.

Toate celelalte regiuni şi provincii autonome ajung în zona galbenă.

Rămâne însă în vigoare interdicţia de a trece dintr-o regiune în alta.

„Rata de transmitere a contagiunii a scăzut la 0,84. Este un rezultat încurajator al comportamentului corect al oamenilor şi al măsurilor de Crăciun care au funcţionat. Numeroase regiuni vor reveni în zona galbenă. Aceasta este o veste bună, dar este fundamental să păstraţi atenţia sporită. Provocarea virusului este încă foarte complexă", a scris Speranza pe Facebook.

Conform La Stampa, restaurantele, barurile şi alte locuri publice pot rămâne deschise în intervalul orar 5.00 - 18.00, iar la mese pot sta maxim patru persoane. Takeaway-ul este permis până la 22:00, cu excepţia barurilor, pentru care se termină la 18:00, regulă menită să evite adunările în exterior. La fel ca în zonele portocalii şi roşii, nu există restricţii privind livrările la domiciliu.

Trecerea în zona galbenă înseamnă că muzeele pot fi redeschise, de luni până vineri. Sălile de sport şi piscinele rămân închise, iar spectacole live sunt interzise. De asemenea, după ora 22.00 nu se iese din case.

Predarea în grădiniţe, şcolile elementare şi gimnaziale se face în prezenţă, în timp ce pentru licee decide fiecare regiune.

De asemenea, preşedinţii regiunilor insistă asupra redeschiderii staţiunilor de schi din 15 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO