Business Internaţional

Renault, Nissan şi Mitsubishi investesc miliarde de euro în dezvoltarea de maşini electrice... şi în salvarea alianţei lor

Renault, Nissan şi Mitsubishi investesc miliarde de euro...

Autor: Bogdan Cojocaru

28.01.2022, 00:00 151

Renault, Nissan şi Mitsubishi au prezentat un plan de 23 de miliarde de euro pentru dezvoltarea de motoare electrice care are ca scop realizarea a zeci de noi modele alimentate cu baterii şi va face mai profundă cooperarea dintre membrii Alianţei, scrie Financial Times.

Până la sfârşitul deceniului, constructorii auto vor produce 35 de noi modele de motoare electrice, repartizate în cinci sisteme de producţie împărţite între companii.

Strategia îşi propune să creeze legături mai strânse între cei trei producători de automobile şi să vindece tensiunile care au afectat alianţa de la arestarea liderului Carlos Ghosn în 2018, care a ţinut închegat grupul franco-japonez  timp de aproape două decenii.

„Sunt investiţii masive pe care niciuna dintre cele trei companii nu le poate face singură“, a spus preşedintele Alianţei Jean-Dominique Senard, care este şi preşedintele Renault.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO