Business Internaţional

Reprezentanta României, cotată cu sub 1% şanse să câştige Eurovision 2019, la casele de pariuri

Reprezentanta României, cotată cu sub 1% şanse să...

Autor: Ana Obretin

12.05.2019, 16:15 581

Reprezentanta României, Ester Peony, este cotată la casele de pariuri cu mai puţin de 1% şanse să câştige ediţia de anul acesta a concursului muzical Eurovision, marele favorit fiind candidatul Olandei. 

Potrivit datelor furnizate de mai multe case de pariuri online, centralizate de site-ul eurovisionworld.com, Ester Peony, care concurează cu piesa "On a Sunday", ocupă locul 32 din 41 de ţări în ceea ce priveşte şansele de a câştiga marele trofeu al Eurovision.

Pe primul loc în top, cu 21% şanse de câştig, se află reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, care participă cu piesa "Arcade".

Podiumul este completat de Suedia, cu 15% şanse, reprezentată de John Lundvik, cu "Too Late for Love", şi de Franţa, cu o probabilitate de câştig de 11%, cu Bilal Hassani ("Roi").

Anul acesta, concursul Eurovision are loc la Tel Aviv, în Israel, după ce precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta acestei ţări, Netta, cu piesa "Toy".

Semifinalele vor avea loc pe 14 şi 16 mai, iar marea finală, pe 18 mai.

Ester Peony va urca pe scena Eurovision Song Contest pe 16 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs. Alături de reprezentanta României, în a doua semifinală participă: Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta.

În prima semifinală, care va avea loc pe 14 mai, vor concura Slovenia, Belarus, Cehia, Muntenegru, Cipru, Serbia, Finlanda, Polonia, Ungaria, Estonia, Portugalia, San Marino, Islanda, Georgia, Australia, Belgia, Ucraina, Grecia.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) - Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia - sunt calificate direct în finală, alături de gazdă, anul acesta, Israel.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO