Business Internaţional

Republica Moldova şi-a închis temporar spaţiul aerian din motive de securitate

Republica Moldova şi-a închis temporar spaţiul aerian...

Autor: Mihai Draghici

14.02.2023, 14:40 80

Spaţiul aerian al Republicii Moldova a fost închis temporar, marţi, din cauza unui incident de securitate, afirmă oficiali din domeniul aeronautic citaţi de presa de la Chişinău.

Conform surselor citate, spaţiul aerian al Republicii Moldova va fi închis câteva ore, din cauza unui obiect care a pătruns în mod neautorizat, informează publicaţia Jurnal de Chişinău. Informaţia a fost confirmată de compania aeriană de stat Air Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă de la Chişinău nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţia şi urmează să facă un anunţ oficial.

Decizia intervine pe fondul tensiunilor generate de invazia militară rusă în Ucraina. În urmă cu câteva zile, ambasadorul Rusiei a fost convocat la Ministerul de Externe de la Chişinău, ca reacţie la presupusa trecere prin spaţiul aerian moldovean a unei rachete lansate de armata rusă spre Ucraina.

În plus, preşedintele Maia Sandu a atribuit luni Administraţiei Rusiei presupuse planuri de provocare a unor "violenţe" în Republica Moldova, în scopul instalării unui guvern prorus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO