Business Internaţional

​Republicanii cheltuie 130 mil. dolari pentru a-l lansa pe Donald Trump spre preşedinţia Statelor Unite în cel mai mare show politic înregistrat până în prezent

​Republicanii cheltuie 130 mil. dolari pentru a-l lansa...

Autor: Lorena Cornea

18.07.2016, 20:55 285

Convenţia Parchetului Republican din Statele Unite ale Americii, care a trebuit să îl nominalizeze pe mogulul imobiliar Donald Trump candidat la funcţia de preşedinte al Statelor Unite, a început luni şi se va ţine în Cleveland, Ohio, un oraş mai degrabă democrat, dar în mod paradoxal casă pentru cel mai mare procent de republicani din tot statul Ohio.

Conform revistei americane Time, organizrea acestei convenţii, care reprezintă un adevărat show, este estimată la 130 de milioane de dolari, un nivel record, potrivit datelor existente.

50.000 de oameni sunt aşteptaţi de luni în Cleveland, la convenţia republicană, alături de cel puţin 15.000 de reprezentanţi ai presei – aceste cifre vor transforma convenţia într-unul dintre cele mai mai mari succese ale lui Trump din timpul cursei electorale.

Republicanii nu au mai avut de opt ani un preşedinte al lor, iar acum îşi pun speranţa într-un controversat mogul imobiliar.  Excentricul Donald Trump a decis recent, la sfaturile consilierilor săi, să facă ceea ce părea imposibil: să îşi transforme discursul din unul agresiv şi radical într-unul de calm şi leadership.

Discursul lui va putea fi urmărit de mulţime pe un ecran de aproape 160 de metri pătraţi, aflat în spatele scenei. Convenţia va reprezenta un moment istoric în cariera republicanului, care va fi celebrat cu 125.000 de baloane înălţate când Trump va accepta nominalizarea, notează Time.

Printre numele mari de la eveniment se numără şi Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor SUA, foştii candidaţi Ben Carson şi Ted Cruz, guvernatorul statului Wisconsin, Scott Walker şi Jeff Sessions, care l-a susţinut pe Trump încă de la începuturi şi l-a ajutat pe mogul să îşi pună la punct planul pentru viitorii imigranţi.

Donald Trump a ajuns în atenţia americanilor pentru alegerile şi părerile sale controversate. În numeroasele lui speech-uri, Trump a reuşit de fiecare dată să deranjeze cu opiniile sale despre o Americă perfectă.

„Aduc droguri, sunt criminali şi sunt violatori”, a fost părerea lui Trump despre mexicanii care trăiesc ilegal în Statele Unite în discursul în care îşi anunţa candidatura în luna iunie. În februarie, la un discurs din Charleston, South Carolina, a declarat că în eventualitatea în care este ales, va tăia din bugetul alocat educaţiei, dar nu şi din cel alocat sănătăţii. În iunie, la un interviu la radio, a susţinut că „este păcat că tinerii care au fost împuşcaţi de criminalul din Orlando nu au avut şi ei arme la brâu”.

Convenţia Parchetului Republican reprezintă cea mai mare oportunitate pe care o are excentricul candidat la preşedinţia Statelor Unite să demonstreze că este omul potrivit pentru a conduce America. Candidata Partidului Democrat şi adversara lui Trump, Hillary Clinton, va ţine un discurs la conferinţa organizată de The National Association for the Advancement of Colored People tot în statul Ohio, concomitent cu începerea întâlnirii republicanilor.

Donald Trump l-a ales recent pe Mike Pence, guvernatorul statului Indiana, pentru tandemul preşedinte/vicepreşedinte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO