Business Internaţional

Restaurantul lui Lady Gaga, sancţionat de inspectorii departamentului de sănătate publică american

Autor: Alina Dan - Mediafax

06.10.2012, 15:05 124

Potrivit unui raport întocmit marţi de inspectorii departamentului de sănătate publică din New York, au fost semnalate o serie de nereguli în restaurantul Joanne Trattoria, deţinut de celebra cântăreaţă şi administrat de familia ei, dintre care şase considerate "foarte grave".

Astfel, inspectorii au constatat că în respectivul local mâncarea era depozitată necorespunzător, în spaţii improprii, personalul angajat nu respecta normele de igienă - angajaţii nu aveau analizele obligatorii efectuate, nu purtau bonete şi puneau în pericol sănătatea clienţilor prin posibilitatea de a contamina mâncarea. De asemenea, s-a mai constatat că bucătarul nu folosea instrumentele corespunzătoare în prepararea mâncării, că atingea ingredientele direct cu mâinile, fără a se spăla sau igieniza.

Restaurantul administrat de părinţii lui Lady Gaga, Joseph şi Cynthia Germanotta, a mai fost în atenţia inspectorilor de la sănătate publică din Manhattan la începutul lunii martie a acestui an, când au fost constatate 31 de neregului, fapt care a clasificat localul în categoria C. La o nouă inspecţie, de pe 23 martie, inspectorii au găsit numai 12 abateri de la norme, astfel că restaurantul a fost trecut la categoria A.

Două zile mai târziu, pe 25 martie, pe pagina de Facebook a restaurantului a fost postată fotografia certificatului de clasificare.

Cântăreaţa Lady Gaga, care a concertat la Bucureşti în august, a devenit celebră graţie unor piese precum "Bad Romance" şi "Poker Face", dar şi cu ajutorul unui marketing agresiv şi provocărilor - în special vestimentare.

În mai puţin de trei ani de carieră, Lady Gaga a câştigat numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizări), a stabilit două recorduri mondiale şi a înregistrat vânzări de peste 23 de milioane de exemplare din albume şi 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o "artistul anului" 2010 şi "cel mai bine vândut artist al anului 2010". Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenţi oameni ai decadei 2000, a fost inclusă în Topul 100 al celor mai influenţi oameni din lume întocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebrităţi de pe glob. Tot editorii revistei Forbes au poziţionat-o pe locul 7 pe lista lor anuală a celor mai influente femei din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO