Business Internaţional

Restricţiile au schimbat totul în Italia. Proprietarii de restaurante se tem că îşi pierd afacerea

Restricţiile au schimbat totul în Italia. Proprietarii...

Autor: Elena Crangasu

24.10.2020, 12:55 108

Pieţele publice din Roma se închid la ora 21.00, iar proprietarii cred că măsurile sunt prea aspre şi îşi vor pierde afacerile. În Italia, numărul pacienţilor care au nevoie de terapie intensivă a depăşit 1.000.

Italia nu mai e la fel după impunerea restricţiilor. Nu mai sunt pieţe pline de oameni, muzică şi miros de mâncare.

La Roma, pieţele publice au stingerea la ora 21.00. Multe restaurante îşi opresc activitatea. Proprietarii au pus, simbolic, afişe cu cruci de mormânt, pe uşile restaurantelor închise. Proprietarii ştiu că îşi vor pierde afacerile.

„Înţeleg toate problemele legate de COVID, înţeleg, poate, mai bine decât alţii, pentru că am fost în spital multe zile – 27 de zile – din cauza COVID. Deci, e evident, sunt un businessman, dar am fost, de asemenea, victimă a acestui virus mortal, dar cred că ar fi putut să rezolve asta într-un mod diferit faţă de exagerarea aceasta”, a spus Majd Hammad, proprietarul unui restaurant.

„Trebuie să existe control asupra zonei, dar să închizi o întreagă piaţă publică în acest mod…acesta e un loc atât de plin de viaţă, de atâţia ani, poate ar trebui aduse mai multe patrule de poliţie, dar oamenii aceştia de afacere vor pierde, cu siguranţă”, a spus, la rândul său, Giancarla Tarantino, locuitor al Romei.

Paolo Polli are cinci restaurante şi baruri, dar va renunţa la patru dintre ele. Pandemia i-a afectat prea mult business-urile, costurile sunt prea mari.

„Acum facem mult mai puţin, dacă am deschide, am deveni faliţi. E mai bine să rămânem închişi decât să deschidem”, a spus Paolo Polli, proprietarul unui restaurante în Milan, pentru AP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO