Business Internaţional

Restructurările continuă pentru unul dintre cei mai mari creditori germani: Deutsche Bank vrea să renunţe la diviziile de trading din regiunea Asia-Pacific

Restructurările continuă pentru unul dintre cei mai...

Autor: Dragoş Dinu

07.07.2019, 16:36 160

Gigantul bancar Deutsche Bank vrea să renunţe la majoritatea diviziilor sale de trading din regiunea Asia-Pacific ca parte a unei restructurări care ar putea fi anunţată duminică seară, anunţă surse din piaţă, potrivit Bloomberg.

În urma planului de reorganizare, se aşteaptă ca Deutsche Bank să renunţe la tranzacţionarea acţiunilor în numerar, la investiţile în acţiuni şi la subscrierea ofertelor publice din regiunea Asia-Pacific, a spus o sursă apropiată subiectului.

Circa jumătate din personalul diviziilor de trading ale creditorului german din Asia va pleca iniţial, urmând ca cealaltă jumătate a angajaţilor să plece până la finalul lui 2019, însă totul depinde de decizia consiliului de supraveghere al băncii.

Biroul de supraveghere al Deutsche Bank se reuneşte duminică pentru a adopta un plan care se conturează a fi cel mai ambiţios de până acum, prezentat de Christian Sewing, CEO-ul Deutsche Bank.

Regiunea Asia-Pacific a fost unul dintre pilonii slabi pentru veniturile diviziilor de trading ale Deutsche Bank.

Veniturile totale ale Deutsche Bank din tranzacţionarea de acţiuni şi derivate au scăzut cu 18%, până la 468 milioane de euro în T1 2019 faţă de aceeaşi perioadă din T1 2018 din cauza „condiţiilor dificile din piaţă”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO