• Leu / EUR4.9472
  • Leu / GBP5.8347
  • Leu / USD4.7020
Business Internaţional

Retailul american se confruntă cu un ritm record de intrări în faliment. Fondurile de hedging pariază pe colapsul mallurilor

Retailul american se confruntă cu un ritm record de intrări în faliment. Fondurile de  hedging pariază pe colapsul mallurilor

Numărul pariurilor investitorilor contra unora dintre cei mai mari operatori de malluri din SUA a crescut constant în acest an.

Autor: Catalina Apostoiu

26.04.2017, 00:00 2948

Retailerii americani caută protecţie faţă de creditori sub legea falimentului într-un ritm record în condiţiile în care aceştia încearcă să facă faţă accelerării dramatice a comerţului online, scrie Bloomberg.

În decurs de puţin peste trei luni, 14 lanţuri au anunţat că vor încerca să obţină protecţie sub legea falimentului, relevă o analiză a S&P Global Market Intelligence, un număr care depăşeşte nivelul atins pe întregul an trecut. Puţine segmente de retail s-au dovedit imune.

Între timp, retailerii Americii închid magazine într-un ritm record încercând să se reorienteze către internet. S&P pune incapacitatea retailerilor de a se adapta presiunilor în creştere venite de pe segmentul de e-commerce pe seama dificultăţilor financiare ale acestora.

CEO-ul Urban Outfitters, Richard Hayne, spune că sunt prea multe magazine şi că s-a creat în acest fel un fel de bulă, care acum s-a spart. Această tendinţă va continua şi s-ar putea chiar accelera, estimează acesta. Magazinele generale, cele de electronice şi cele de îmbrăcăminte sunt cele mai vulnerabile, potrivit S&P, în timp ce cele alimentare şi de amenajări interioare sunt cele mai puţin ameninţate.

În acelaşi timp, un număr în creştere de fonduri de hedging pariază că în următoarea etapă a crizei cu care se confruntă retailerii tradiţionali din SUA, proprietarii de malluri care au fost până acum consideraţi imuni vor avea de suferit, scrie Financial Times.

Astfel, numărul pariurilor împotriva unora dintre cei mai mari operatori de malluri din SUA a crescut constant în acest an. Fondurile de hedging cred că în momentul în care se va realiza faptul că mulţi dintre cei mai mari chiriaşi ai mallurilor mari întâmpină de asemenea dificultăţi, acţiunile acestora din urmă vor suferi scăderi violente.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9472
Diferență: -0,0101
Ieri: 4.9477
Azi: 4.7020
Diferență: -0,4805
Ieri: 4.7247
Azi: 5.8347
Diferență: -0,7873
Ieri: 5.8810
Azi: 4.7195
Diferență: -0,3905
Ieri: 4.7380