Business Internaţional

Reţeta perfectă pentru o vasectomie: muzică jazz, lichior, friptură, chips-uri. Durează 5 minute şi poţi face ce vrei în timpul operaţiei

Reţeta perfectă pentru o vasectomie: muzică jazz,...

Autor: Alex Ciutacu

30.07.2017, 12:28 181

Clinicile din Statele Unite au dezvoltat conceptul de „brosectomie”, care presupune o abordare diferită a operaţiei de vasectomie, oferind oportunitatea de a trece prin intervenţie cu un prieten, bucurându-te de lichior, canapele confortabile, mâncăruri alese şi atmosferă de club, potrivit WSJ.

Sute de mii de bărbaţi americani optează anual pentru operaţia de vasectomie, conform Asociaţiei Urologilor din America.

În mod normal, operaţia costă aproximativ 500 de dolari, dar pentru cei dispuşi să dea câteva mii de dolari în plus, există opţiunea de a trece prin asta cu un prieten, într-un decor lejer, dar steril, transformând procesul într-o „brosectomie”.

„Noi credeam că va fi dureros”, povesteşte un pacient care a încercat procedura, pentru WSJ. „După ce s-a terminat, râdeam încontinuu. Cred că era de la lichior, dar ne-am simţit foarte bine”.

Urologul Paul Turek, care are clinici în Beverly Hills, California şi în San Francisco, spune că vasectomia în grup, sau brosectomia, este un trend în dezvoltare.

„O limuzină a adus recent un grup de angajaţi ai unei firme de biotehnologie. Cu muzică jazz pe fundal, le-am performat tuturor operaţia timp de câteva piese”, povesteşte dr. Turek.

Vasectomiile sunt considerate o formă contraceptivă permanentă, deşi ele sunt reversibile. Dr. Turek povesteşte că toţi pacienţii, indiferent dacă au deja copii sau nu, îşi îngheaţă sperma înaintea procedurii pentru a o putea folosi dacă îşi doresc să conceapă un copil.

Urologul Ernest Sussman, de la Clinica de Vasectomie din Las Vegas, Nevada, spune că de câteva ori pe an vin grupuri mari de bărbaţi care vor să îşi facă vasectomie împreună. Acesta îşi aminteşte de un grup care a desfăşurat o şedinţă de afaceri în timpul procedurii.

„Este aproape ca mentalitatea frăţiilor de colegiu, ca o mare petrecere unde toată lumea se simte bine şi se distrează”, menţionează dr. Sussman.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO