Business Internaţional

Reuniune de urgenţă a liderilor UE pentru discuţii privind criza datoriilor

Reuniune de urgenţă a liderilor UE pentru discuţii privind criza datoriilor

Autor: Marius Oncu

10.07.2011, 17:04 385

Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a convocatpentru luni dimineaţă o reuniune de urgenţă a oficialilor la vârfdin UE pentru a discuta despre pregătirea celui de-al doilea pachetde ajutor extern pentru Grecia şi îngrijorările privind presiunilepieţelor financiare asupra Italiei.

La reuniune au fost invitaţi preşedintele Băncii CentraleEuropene, Jean-Claude Trichet, preşedintele Eurogroup, Jean-ClaudeJuncker, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şicomisarul pentru Economie şi Afaceri Monetare, Olli Rehn, audeclarat surse apropiate situiaţiei pentru Reuters.

Discuţiile vor viza blocajul intervenit în proiectul privindimplicarea sectorului privat într-un al doilea pachet de ajutorfinanciar pentru Grecia, dar şi îngrijorarea în creşterereferitoare la Italia, după ce vineri a fost înregistrată o vânzaremasivă de active italiene.

Întâlnirea oficialilor europeni va încerca să asigure un consensprintre politicieni înainte de o întâlnire a miniştrilor de Finanţedin zona euro, programată tot pentru luni, la care urmează să sediscute situaţia Greciei şi rezultatele testelor de stres dinsectorul bancar european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO