Business Internaţional

Reuters: Cel puţin 100 de persoane au murit într-un atac din Burkina Faso din weekend

Reuters: Cel puţin 100 de persoane au murit într-un...

Autor: Mediafax

13.06.2022, 18:05 464

Bărbaţi înarmaţi au ucis cel puţin 100 de civili într-un district rural din nordul Burkina Faso în weekend, au declarat luni o sursă locală şi o sursă de securitate, citate de Reuters.

Atacatorii au lovit sâmbătă seara în comuna Seytenga, parte a provinciei Seno, care se află în zonele de frontieră.

O sursă de securitate a declarat pentru Reuters că cel puţin 100 de persoane au fost ucise.

O sursă locală care nu a dorit să fie numită a declarat că bilanţul provizoriu al morţilor se ridică la 165.

Organizaţia Naţiunilor Unite a condamnat luni, într-o declaraţie, atacul care "a făcut numeroase victime" şi a cerut autorităţilor să îi aducă pe făptaşi în faţa justiţiei.

Se aşteaptă ca guvernul să furnizeze un bilanţ al morţilor în cursul zilei de luni.

Cel mai mare număr de morţi de la începutul crizei de securitate din Burkina Faso a fost înregistrat în urma unui atac din iunie anul trecut, când militanţii au ucis peste 130 de civili într-un sat din nord-estul ţării.

Violenţele legate de insurgenţii islamişti au ucis mii de persoane şi au strămutat milioane de oameni în Burkina Faso şi în ţările vecine Mali şi Niger din 2015.

Ofiţerii armatei, supăraţi pe escaladarea atacurilor, l-au răsturnat pe preşedintele Burkina Faso în ianuarie şi au promis să îmbunătăţească securitatea, dar nivelurile de violenţă au rămas ridicate.

Aproape 1,7 milioane de persoane din Burkina Faso, Mali, Niger şi Ciad se vor confrunta în următoarele luni cu niveluri de urgenţă de insecuritate alimentară - o situaţie exacerbată de violenţe, de sărăcia cruntă şi de preţurile record ale alimentelor, a declarat în luna mai agenţia de ajutorare a Naţiunilor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO