Business Internaţional

Reuters: S&P ar putea tăia "adânc" în ratingul SUA dacă acestea nu for reuşi să îşi plătească datoriile. Va ajunge America să aibă rating D - default?

Reuters: S&P ar putea tăia "adânc" în ratingul SUA dacă acestea nu for reuşi să îşi plătească datoriile

Autor: Adrian Voicu

30.06.2011, 14:33 798

SUA s-ar putea pomeni cu reducerea ratingului de la "AAA" la SD("selective default" - rating care înseamnă că ţara nu îşi poateachita o parte din datorii), în cazul în care nu va reuşi săplătească obligaţiunile a căror scadenţă va fi la 4 august, adeclarat pentru Reuters John Chambers, managing director în cadrulagenţiei de rating Standard & Poor's.

Chambers, care este şi preşedinte al comitetului de evaluare aratingurilor de ţară, a menţionat că obligaţiunile a căror scadenţăva fi la 4 august ar putea primi rating "D" dacă guvernul americannu va reuşi să îşi onoreze plata.

Dacă guvernul SUA va rata o plată, ar putea ajunge să primeascărating D", a spus Chambers. "Un asemenea eveniment s-ar puteaîntâmpla imediat după 4 august, când obligaţiunile ajung lamaturitate, pentru că nu există o perioadă de graţie", a maicomentat analistul.

Temerile privind o posibilă intrare în default sunt în creşteredupă ce negocierile dintre democraţii şi republicanii din Congresulamerican privind bugetul au eşuat.

Chiar şi o intrare în incapacitate de plată pentru scurtă vremes-ar putea solda cu o creştere a costurilor de împrumut, lovindastfel în deja fragila revenire economică şi în dolar.

La 4 august, Departamentul Trezoreriei va trebui să plăteascădatorii în valoare de 30 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO