Business Internaţional

Revoluţie în piaţa muncii: Companiile care încep să publice salariile angajaţilor

Revoluţie în piaţa muncii: Companiile care încep să...

Autor: Catalina Apostoiu

05.11.2022, 09:34 957

Angajatorii din New York City încep să se conformeze unei noi legi privind transparenţa salariilor ce intră în vigoare în această săptămână, scrie The Wall Street Journal.

În linie cu aceasta, aproape toate listările de joburi trebuie să includă un interval al plăţilor, măsură aştep­tată să transforme locurile de muncă şi modul în care companiile îşi fac angajările.

Legea, menită să reducă diferen­ţele de plăţi între femei şi bărbaţi şi alte disparităţi, cere companiilor să includă intervale salariale dacă anga­jează în New York sau postează anunţuri pentru roluri remote care ar putea fi operate în oraş. Legi similare fie au intrat în vigoare, fie urmează să fie implementate pe tot cuprinsul Statelor Unite, din Colorado până în California.

Mari angajatori din New York, inclusiv JPMorgan Chase şi Ameri­can Express, au început să includă astfel de intervale în postările de joburi. În ultimele săptămâni, Citigroup şi Macy’s şi-au updatat toate listările de joburi pentru a include intervale de salarii la nivel naţional.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO