Business Internaţional

Rezerva Federală - Banca Centrală Americană are o decizie grea de făcut: Să continue lupta impotriva inflaţiei punând presiune suplimentară pe sistemul bancar, sau să ia o pauză? „Au mers prea departe sau nu suficient de departe? Ambele ar putea fi adevărate în acelaşi timp.”

Rezerva Federală - Banca Centrală Americană are o...

Autor: Valeriu Dănilă

22.03.2023, 12:07 1053

Toţi ochii din lumea financiară vor fi concentraţi miercuri asupra Rezervei Federale, Jerome Powell, şeful Fed, fiind forţat să facă echilibristică între concentrarea luptei asupra inflaţiei şi stabilitatea sistemului bancar, titrează Bloomberg.

Consiliul de administraţie şi-a început şedinţa de politică monetrară marţi, neputându-se preconiza o decizie clară. Majoritatea economiştilor se aşteaptă la o creştere cu un sfert de punct a ratei dobânzii, iar unii spun că trebuie făcută o pauză pentru a asigura stabilitate.

„Această tensiune duce la nelinişte existenţială”, a spus Derek Tang, economist la LH Meyer/Monetary Policy Analytics din Washington. „Au mers prea departe sau nu suficient de departe? Ambele ar putea fi adevărate în acelaşi timp.”

Un alt element important al întâlnirii din această săptămână: Este aşteptat un document care să actualizeze prognoza ratelor de dobândă, pentru prima dată din decembrie, oferind un ghidaj esenţial referitor la viitoarele măsuri de politică monetară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO