Business Internaţional

Rezervele Federale din SUA au amendat banca internaţională BNP Paribas cu 246 milioane de dolari pentru practici "nesigure" pe pieţele de conversie monetară

Rezervele Federale din SUA au amendat banca...

Autor: Mihai Draghici

17.07.2017, 21:52 999

Sistemul Rezervelor Federale din SUA a descoperit mecanisme de monitorizare şi control insuficiente în sistemul BNP Paribas de conversie externă.

Au existat "practici nesigure şi nesănătoase pe pieţele de schimburi externe", argumentează Rezervele Federale din SUA. Amenda a fost aplicată în contextul unei investigaţii mai ample privind manipulare pe pieţele valutare.

BNP Paribas a anunţat că "regretă profund activităţi din trecut care au fost încălcări clare ale standardelor înalte în cadrul cărora desfăşoară activitatea". Banca internaţională cu sediul central în Franţa a declarat că sancţiunea vizează activităţi desfăşurate în perioada 2007-2013, dând asigurări că între timp a intensificat mecanismele interne de control.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO